Halaman Utama budak biasa...

Loading...

Friday, 28 October 2011

Friday, 21 October 2011

Diary Of A Wimpy Kid

Hi semua!!!apa khabar,mesti semua sihat kan???kenapa izzah tulis "Diary Of A Wimpy Kid" sebab itu adalah buku favorite Izzah!

Mulanya Mama and Ayah bawa Izzah and Ajoi ke MPH Mid Valley. Kami pun carilah buku masing-masing. Masa nak dekat balik ke rumah Izzah ternampak rak buku Diary Of A Wimpy Kid...Nampak menarik...Izzah tertarik nak beli buku itu...Masa ini belum beli lagi baru tengok-tengok dulu..


The next visit,family and Izzah ke MPH the Curve izzah teringat cerita ini..terus minta permission  mama...nak beli...mama setuju...yeyyeyey...tak sabar nak balik baca..


Izzah ambil masa dua hari untuk menghabiskan baca buku ini..best gila tak sangka cerita dia menyeronokkan!!! On my befday party,uteh belikan VCD wimpy kid ORIGINAL OK!!!




The Cast...











Hopefully Dapat Semua buku Collection Diary Of A Wimpy Kid...Buat masa ini hanya ada 3 buku daripada 7 buah buku...


Rodrick Rules ini mengisahkan saya dan abang saya yang selalu bergaduh dan tidak sependapat...Akhirnya mereka berbaik semula "No matter they still sibling" 

Izzah dah tak larat ni...

Good Night Everyone!!!


 Love,
Izzah.

JOM TAMBAH TRAFIK BLOG!

Sila ke blog ini!
  1. Buat entry bertajuk : JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!
  2. Letak banner kat atas dan linkkan terus ke entry ni
  3. Hantar url di ruangan komen

 
Tarikh tutup : 23/10/2011 - 2.30 petang

love,
izzah

iParty with Victorious


Pernah tengok cerita ini tak?
Izzah sangat suka cerita iParty with Victorious!
terbaik!! 


Cerita ini mengisahkan tentang seorang perempuan bernama, Carly Shay dan seorang lelaki, Steven Carson keluar bersama-sama selama tiga bulan tetapi pada masa yang sama lelaki itu ada keluar dengan perempuan lain, Tori Vega di Hollywood. So kawan Carly named Samantha Puckett ingin menyiasat lelaki tersebut dengan pergi ke sana. Samantha berusaha untuk dapatkan bukti yang teman lelaki Carly curang. 

Miranda Cosgrove as Carly Shay

 Victoria Justice as Tori Vega

Carly menggunakan taktik topeng palsu untuk memerangkap Steven agar lihat dengan mata sendiri sama ada Steven setia ataupun tidak dalam satu party rumah Kenan Thompson.

Akhirnya Steven telah terjerat diri sendiri! Tori pun tak tahu Steven curang dengan nya.Nasib ada Sam, kawan baik Carly yang membantu.Sam ini tomboi sikit.padan muka Steven! hahaha!

Selepas mereka kena Steven, mereka berkaraoke dengan lagu tema cerita tersebut.the end!

Izzah ada video untuk shared!

Enjoy the show!



love, 
Izzah

My exam is gonna be end...

This 20th October is the end of exam!!! :) tapi sekolah kebangsaan dulu -.-  periksa sekolah agama belum lagi ...cuma 5 hari sahaja..Khamis sampai Khamis (Rabu - Cuti Deepavali)...On the last day bolehlah enjoy!!! best tu!tak sabar rasanya!!hehe!! lepas tu boleh makan dengan feel..petangnya, bolehlah main roller-blades skates dengan kawan-kawan, tidur lambat..update blog twitter and fb! main game laptop 24 jam!!sudah rasa kehangatan habis exam! can't wait!

Izzah nak review sikit exam sekolah kebangsaaan.so far Alhamdulillah Izzah dapat menjawab dengan baik.Izzah masih belum dapat result lagi..takut juga!Harap-harap semua okay!Tentu Mama and Ayah gembira dapat result baik kan!tu sahaja Izzah boleh berikan..nak kerja belum cukup umur Izzah kecil lagilah..hahaha!!

 till we meet again the next entry.

love, 
izzah
          

Monday, 10 October 2011

Math oh Math

Hello everyone sihat ke?hope semua sihat and happy with your family. hari ini izzah kurang sihat sikit dengan Math!Kenapalah tidak ada kebebasan untuk membawa kalkulator ke masuk periksa..pasti izzah akan bawa lebih dari tiga buah!hehe! 

nak atau tidak izzah kena ambil exam juga. paper subjek penting tu!! ramai kawan izzah pun ada masalah yang sama.kami kena belajar bersama-sama dan fokus time Sir Amran ajar. Kadang-kadang Sir Amran ni garang macam singa! tapi bila buat lawak sampai pecah perut! apa apa pun diri sendiri kena berusaha lebih, betul tak? :)

mata izzah sudah merah.It is time to sleep! good night semua! jangan lupa baca doa sebelum tidur!


love,
izzah

Examination is coming!



14th October will be my final examination!!OMG!! apa pun tak prepare lagi ni..ya lah setiap hari kena ke sekolah, pagi sekolah kebangsaan petang pulak sekolah agama..full schedule ok!!tambah lagi balik dah lah penat bawa beg berat..can you imagine! nasib baik kerja sekolah dah settled.lega!!

apa yang penting izzah kena buat sebelum exam nanti kena minta restu mama dan ayah..semoga dapat jawab dengan tenang dan yakin..harap semua soalan dapat jawab..wish me luck everybody!

kepada kawan kawan yang sama-sama akan menghadapi peperiksaan, izzah doakan semua dapat keputusan yang cemerlang terbilang gemilang.hehe :) 
lepas exam boleh lah kita enjoy!!merdeka!

love,
izzah